Zing met heel uw hart psalmen en hymnen voor God en liederen die de Geest u vol genade ingeeft
(Kol. 3:16b)

Lievelingslied van: mw. Pullen

In Rijswijk zingt men graag. Natuurlijk wordt er gezongen tijdens de kerkdienst en er zijn ook verschillende koren actief. De kerkhervormer Luther heeft eens gezegd, zingen is twee keer bidden. Muziek is dan ook een belangrijk onderdeel van het christelijk geloof. Christelijke muziek is er in allerlei genres, van psalmen begeleid door een orgel tot aan hits die een plek hebben gekregen in de Nederlandse top 40. Om elkaars geloofsbeleving te leren kennen, willen we regelmatig iemand vragen naar zijn of haar lievelingslied. Dit keer aan mw. Teuntje Pullen.

Al meer dan 40 jaar zingt mw. Teuntje Pullen op het koor, dat nu tijdelijk is gestopt i.v.m. het corona virus. En hoewel ze blij is dat ze weer naar de kerk kan, mist ze ook daar het zingen. Ze houdt van geestelijke liederen, zoals psalmen en liederen uit de bundel Op Toonhoogte. Genade, zo oneindig groot is zo´n prachtig lied. Op Groot Nieuws Radio luistert mw. Pullen graag naar het programma Wens. Ze probeert er elke (werk)dag tussen 19:00 en 20:00 voor te zitten. Wat de toekomst brenge moge was vroeger haar lievelingslied. Dit lied werd echter moeilijk in de periode dat de dochter van mw. Pullen ernstig ziek werd en kwam te overlijden. Haar dochter luisterde vaak naar het lied De Rivier. Het raakte haar steeds weer. Omdat haar dochter zoveel vertrouwen had in God, konden mw. Pullen en haar man (dhr. Jan Pullen) verder. Naarmate mw. Pullen het lied vaker hoorde, ging het steeds meer tot haar spreken. Het brengt haar terug in de tijd en de woorden geven haar bemoediging. God is bij hen.