9 juli 2021 - Mooie avond: fijn gezelschap, lekker eten

Vrijdag eind van de middag even naar de Spar op de nieuwe locatie. Nu had ik al gezien dat er die avond ‘eten, drinken en draaien’ was bij de Hervormde gemeente van Rijswijk. Ik dacht dat het was zoals eerder, met soep, pannenkoeken, broodjes, gebak en drinken en natuurlijk het rad en de lootjes.

Omdat ik op de terugweg naar huis toch langs de kerk kwam, ging ik meteen maar even kijken. Maar dit leek me toch anders dan de vorige keren. Dan maar vragen of dit ook is voor mensen die niet tot deze kerk behoren. Ik was van harte welkom zei degene die ik aanspraak. Fijn!

Ik ging zitten onder het afdak van de partytent en al snel kreeg ik gezelschap van Ineke en haar man Jan en Teuna en Dik van Vugt en nog een echtpaar.

Het terrein achter de kerk stroomde vol, mensen namen een drankje, de barbecues werden opgestart en het geroezemoes zwol aan.

De heren (jong en ietsje ouder) achter de barbecues waren er druk mee. De dames hadden zich al enorm ingespannen met het maken van salades en liepen voortdurend heen en weer tussen de keuken en het festijn buiten.

De barbecue was een groot succes. Er was zoveel animo voor,

dat op een gegeven moment een tekort dreigde te ontstaan. Dus gingen twee dames nog vlug even naar de supermarkt om een en ander in te slaan.

Het eten was lekker, het gezelschap aangenaam. Het oer-Nederlandse ‘gezellig’ was hier op zijn plaats.

Toen kwam het rad van fortuin. Lootjes bemachtigen viel niet mee, er was iedere ronde een ‘schreeuwend tekort’. Willeke en Thom en hun jongere collega’s deden hun best om de lootjes eerlijk te verdelen, maar telkens waren ze rap uitverkocht.

Een opmerking (met een knipoog). De prijzen vielen wel vaak aan de tafel in het oostelijk deel van de tuin van de kerk, waar jonge mannen zich hadden verenigd. Dat viel mijn tafelgenoten op. Hadden ze zoveel lootjes gekocht of was er sprake van iets anders? Dik van Vugt kocht ook veel lootjes, maar geen prijs op de nummers die hij had.

Schrijfster dezes viel ook niet in de prijzen, maar dat maakte niets uit. Ik had een prima avond. Ik dank iedereen van harte die heeft meegeholpen aan het totstandkomen en slagen van deze, avond. Ook de ondernemers die de barbecue sponsorden. En dank voor de gastvrijheid. Mag ik de volgende keer weer komen?

Het was fijn om na de beperkingen door de pandemie, weer zo bij elkaar te zijn. Ik hoop dat er nog veel van degelijke momenten zullen komen.

Lieneke van der Steen